OVER MIJ

Mijn naam is Leone Wevers-Zwarts. Ik ben geboren in 1968 in Delft. Mensen ondersteunen en begeleiden is de leidraad in mijn leven.

Vraagstukken

Hoe komt het dat mensen eigenlijk wel weten wat ze willen, maar in een situatie blijven hangen die niet gelukkig maakt? Of dat ze alles hebben wat hun hartje begeerd, maar toch niet gelukkig zijn? Een ‘masker’ op moeten zetten om zich staande te houden in de maatschappij?
Hoe komt het dat wij mensen het onszelf soms moeilijker maken dan nodig is?

Zienswijze (visie)

Antwoorden op deze vragen heb ik gevonden in ‘kennis en vooral zelfkennis’. Vaak denken wij dat wij ons zelf kennen, maar wijkt ons ‘denken, voelen en doen’ af van wat we eigenlijk willen en eigenlijk belangrijk vinden. Bewustwording is de eerste stap, want iedereen heeft een blinde vlek tot zichzelf.
Daarnaast wordt de kracht van communicatie, met jezelf en met anderen, vaak onderschat.

Zoektocht (missie)

Mijn zoektocht naar antwoorden op mijn vragen heeft mij veranderd. Ik merkte dat ik steeds makkelijker nieuwe ervaringen aanging, ervaringen die echt bij mij passen. Ook kreeg ik steeds meer controle over mijn leven, welk probleem ik (net zoals ieder ander mens onvermijdelijk) in mijn leven ook tegenkwam.
Toen dacht ik ‘als ik hierin zo positief kan veranderen, kunnen andere mensen dat ook!’. Dát is wat ik iedereen gun!

Opleiding

Om mensen op professionele wijze te kunnen begeleiden heb ik eerst Klinische Psychologie gedaan. Daarna heb ik Psychologie & Communicatie – vakrichting Psychosociaal Counselor & Therapie – gestudeerd.

Als Psychosociaal & Registertherapeut BCZ® voldoe ik aan de kwaliteitseisen van:
• de Nederlandse Federatie Gezondheidzorg (NFG),
• de koepelorganisatie RBCZ,
• de vakgroep Psychosociaal en Maatschappelijk werk (VMPW),
• Mijn opleiding is NLQF en EQF ingeschaald op kwalificatiekader niveau 6 en erkend door de Plato Universiteit in Leiden. Daarnaast is mijn opleiding als eerste in Nederland, Europees erkend.
• Tevens ben ik aangesloten bij PsyNed – Psychologen Nederland.